Online Houtdraai-cursus

Houtdraaien is een fantastische en plezierige hobby. Het geeft voldoening om steeds mooiere werkstukken te creëren, je grenzen te verleggen en bewondering te ervaren. Werken met hout is een genot op zich, en houtdraaien is misschien wel de leukste vorm van houtbewerking. Het gaat zo moeiteloos dat het bijna geen energie kost.

Wanneer je met de draaibank aan de slag gaat, creëer je een moment voor jezelf. Je kunt je volledig concentreren op de vormen die je wilt maken. Het is een zen-achtige, ontspannende bezigheid.

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste technieken te leren, want met de juiste technieken wordt het nog plezieriger. Anders kan het soms frustrerend zijn als je de gewenste vorm maar niet kunt maken, of wanneer er af en toe “ongelukjes” gebeuren met de draaibank, zoals het in het hout happen van de guts of een onverwachte beweging. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom ben je hier aan het juiste adres!

Leer houtdraaien met een online cursus!

Er zijn twee verschillende online houtdraaicursussen voor jou beschikbaar. Daarmee leer je op je eigen tempo de technieken en kan je al snel heel mooie werkstukken maken. Er is een Spindeldraaicursus en een Schaaldraaicursus. Klik op een van onderstaande knoppen om naar de pagina te gaan met meer informatie over deze online workshops.

Tijdens deze online houtdraaicursus ervaar je dezelfde kwaliteit en plezier als wanneer je bij mij in de werkplaats zou zijn. Je kunt de cursus op elk gewenst moment van de dag volgen, of je nu achter je computer, laptop, tablet of telefoon zit. Je kunt de cursus zelfs meenemen naar je eigen werkplaats! Een extra voordeel is dat je de video’s kunt terugspoelen om bepaalde technieken meerdere keren te bekijken.

Over Peter Peer

Laat me je ook voorstellen aan Peter Peer: Hij wordt door cursisten geprezen om zijn enthousiasme en uitstekende manier van lesgeven. Hij vindt het geweldig om de lesstof helder en met humor over te brengen.
Peter geeft sinds begin 2017 houtdraaiworkshops, eerst vanuit zijn fietsenschuurtje. Inmiddels heeft hij al meer dan 1000 cursisten geïnspireerd in de kunst van het houtdraaien.

Te gek! Hoe kan ik me aanmelden?

Om deel te nemen aan deze volledige en superhandige online houtdraaicursus, klik op de volgende link om naar de webshop te gaan.

Heb je nog vragen? Je mag me altijd vragen stellen over deze Online Houtdraaicursus, nu en ook tijdens je deelname. info@peterpeer.nl

Reviews

Hieronder een paar van de vele leuke reacties die ik kreeg van de Online Cursisten:

“Wat handig dat alle informatie bij elkaar staat.” – An

“Duidelijke video’s met humor gebracht.” – Gert

“Ik heb met veel plezier je video’s bekeken.” – Jan

“Jouw cursus zit zo goed in elkaar dat ik me geen seconde verveeld heb….” – Floor

“Een goed begin is het halve werk. Op deze manier is het ook nog heel leuk ook!” – Linda

Veelgestelde Vragen

Wat ga ik specifiek leren tijdens een online cursus?

Je leert alle basistechnieken van het spindeldraaien of schaaldraaien met deze cursussen. Tevens leer je over veilig werken, de verschillende gereedschappen, hout en waar je het vandaan haalt en het slijpen van het gereedschap. Ook leer je hoe je een project maakt op de draaibank, waarbij je leert werken met de klauwplaat en leer je hoe je werkstukken mooi kan afwerken. Je kan meer over de exacte inhoud lezen op deze pagina’s: Spindeldraaicursus en Schaaldraaicursus.

Wat is het verschil met de Spindeldraai- of schaaldraaiworkshop in je werkplaats?

Een workshop in de werkplaats is een heel andere ervaring. Het voordeel van de online cursus is dat je het meer in je eigen tijd kan doen. Ook heb je minder met de andere cursisten te maken. Voor sommige cursisten is het heel intensief om een hele dag in één keer te volgen, of is het niet handig of mogelijk om een hele dag van huis te zijn. Ook is het met de Online versie mogelijk om de video’s keer op keer terug te kijken. Je vergeet dus niks. Je kan op je eigen tempo werken waardoor je meer tijd hebt om te oefenen. En daardoor komen de technieken beter in je vingers/muscle-memory.

Ik heb nog niet alle gereedschappen. Kan ik meedoen?

Er zijn heel veel mogelijkheden als je om gereedschapen gaat. Hoe een bepaald gereedschap werkt, is altijd hetzelfde, ongeacht het merk. Twijfel je of je de juiste spullen hebt, neem dan snel contact met me op, dan kijk ik of jouw gereedschap geschikt is voor de cursus.

Ik heb een grote voorkeur voor de volgende combinatie:

-Robert Sorby 6 delige set, uitgebreid met de rechthoekige schraper

-Record Power DML320 draaibank

-Record Power SC3 klauwplaat met standaard 50 mm klauw

-Robert Sorby ProEdge slijpmachine. Of de Tormek T4 of T8 met SVS-50, SVD-186 (of andere natslijper, maar wel met de SVS-50 en SVD-186 van Tormek erbij)

Maar als je een andere set hebt, kan je zeker al veel dingen leren. Zoals ik al zei: vraag het me, ik help je graag verder.

Hoe wordt de cursus geleverd?

De cursus bestaat uit een Online Leeromgeving. Tijdens het bestelproces wordt je gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Deze kan je gebruiken om op de website in te loggen voor de Online Leeromgeving video’s. Je ontvangt tevens via het door jou opgegeven emailadres een stap-voor-stap instructie om in te loggen.

Ik ben niet heel handig met computers. Kan ik de cursus dan doen?

Het inloggen in de Online Leeromgeving is niet ingewikkeld. Lukt iets (even) niet? Stuur me dan een berichtje, dan help ik je graag verder.

Hoe veel tijd kost het om de cursus te doen?

Je kan het helemaal zelf bepalen! Sommige cursisten werken 1 a 2 uur per week aan hun houtdraai-skills, en sommigen gaan er meteen full-time mee aan de slag. Je kan zelf kiezen hoe veel informatie je nodig hebt en er vervolgens mee oefenen in je werkplaats.

Wat als er iets tussen komt, en ik de cursus niet (meer) kan volgen?

De Online Leeromgeving blijft voor altijd beschikbaar, zodat je de video’s er altijd even bij kan pakken om de lessen opnieuw tot je te nemen.

Wie heeft de cursus gemaakt, en waarom heeft hij de kwalificatie om dat te doen?

De cursus is gemaakt door Peter Peer. Een zeer ervaren houtdraaier, die vele en vele werkstukken heeft gemaakt in alle houtdraai-disciplines. Ook heeft hij meer dan 1000 beginnende en gevorderde cursisten in zijn werkplaats de fijne kneepjes van het houtdraaien geleerd. Peter is ook een aantal jaar vaste houtdraai-leraar geweest bij Baptist in Arnhem en hij inspireert duizenden kijkers op zijn Youtube kanaal.

Wat als ik het toch niet leuk vind, en de resultaten van de cursus bevallen me niet?

Je hebt een 14-dagen niet-goed-geld-terug garantie. Wat ik wel van je vraag is dat je voortgang hebt gemaakt in de Online Leeromgeving. Ook vraag ik je om foto’s van je oefenwerkstukken te sturen, zodat ik je hopelijk alsnog de gouden tip kan geven. Mocht het toch niet baten, dan krijg je je inschijfgeld terug. Ik ga ervoor dat je helemaal tevreden bent en dat je houtdraai-vaardigheden verbeteren. Want als jij meer plezier hebt in het houtdraaien, word ik daar helemaal blij van.

Heb je nog vragen? Je mag me altijd vragen stellen over de Online Houtdraaicursus, nu en ook tijdens je deelname. info@peterpeer.nl