Waarom eetkommen?

Waarom maak je eetkommen?


Ik vind eetkommen super leuk om te maken. Dat is de eerste en heel belangrijke reden. En ik vind het zo leuk dat ik elke dag een eetkom kan gebruiken die ik zelf heb gemaakt. Dat geeft een voldaan gevoel. Ik vind het ook zo leuk om te zien hoe mijn gezin de eetkommen koesteren.


Servies van hout


Het is inmiddels vanzelfsprekend geworden dat we eten van houten borden en eten uit eetkommen. Mijn dochter heeft er laatst eentje voor haarzelf gekregen van mij. Mijn zoontje moet nog even wachten totdat hij zelf jarig is. Misschien wel een leuke traditie: tegen de tijd dat ze 18 zijn, hebben ze een aardig servies bij elkaar gekregen :-).


De cirkel weer rond…


Daarnaast voed ik mijn gezin met het werk dat ik doe. Ik voed ze dus met eetkommen, dat is machtig mooi. Het is een kleine kringloop zo. Ik verkoop een eetkom. Daarmee koop ik eten. Waarmee ik eetkommen vul. En met de energie die ik dan weer binnen krijg, kan ik weer nieuwe eetkommen maken. Simpel. Eenvoud.


Natuurlijk


De eetkommen die ik maak zijn allemaal net anders. Dat ligt in de natuur van het hout. De nerf loopt niet altijd precies hetzelfde. Maar het kan ook gebeuren dat er een knoestje in het hout zit dat ik niet kan laten zitten. Of juist wel.


De vorm


En heel belangrijk: ik stop pas met vorm geven als ik helemaal tevreden ben met de vorm. En dat is afhankelijk van veel factoren: hout, snelheid van de draaibank, scherpte van het gereedschap en mij.


Aandacht


Juist. Het ligt aan mij. Als je een eetkom ziet, zie je een stukje van mij. Er is een stukje van mijn aandacht – mijn leven dus – in de eetkom gegaan. Het is deel geworden van mijn ervaring, van mijn herinnering. Een mooie herinnering. 


Dankbaar


En waar ik helemaal blij van word, is een mailtje ontvangen van een klant dat ze de eetkom in gebruik hebben. Met heerlijk, gezond en voedzaam eten in de kom. Ik ben dankbaar dat ze zo dankbaar zijn!

Nieuwsgierig?

Bekijk hieronder welke eetkommen en schalen ik nu op voorraad heb in mijn webshop. Wil je er meer, of zoek je net wat anders, stuur me dan even een mailtje! info@peterpeer.nl