Basisworkshop Houtdraaien: Spindeldraaien op zaterdag 29 januari 2022

 150,00

Basisworkshop Houtdraaien: Spindeldraaien op zaterdag 29 januari 2022

Uitverkocht

Beschrijving

  • Wil je leren houtdraaien?
  • Een dag kennismaken met houtdraaien?
  • Een leuke dag uit?
  • Iets moois leren maken van hout op een heel ontspannen manier?
  • Of heb je al een draaibank en lijkt het je verstandig om een goede instructie te krijgen?

Kom dan deze dag bij mij houtdraaien!

Tijdens de dagworkshop ga ik je de beginselen van het houtdraaien leren. Ik laat je zelf ervaren hoe je van een vierkante balk een ronde cilinder maakt, daar vormen in aanbrengt en je maakt aan het einde van de dag helemaal zelf een werkstuk. In deze workshop maak je zelf een eierdop! Hoe mooi is dat om je eitje te tikken op een zelfgemaakte eierdop.  Je kan er ook voor kiezen om een waxinelichthouder te maken. Ook een leuk project.

Ik geef je intensieve begeleiding. Er zijn naast jou maar drie of vier andere cursisten. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, en met veel plezier de eerste sneden gaat maken in het hout. Ik geef je tips waardoor je zelf ervaart hoe ontzettend leuk houtdraaien is.

Wat ga ik maken?

In het begin van de dag maak je een oefenwerkstuk. Hiervoor heb ik beukenhout voor je. Dat werkt erg fijn, omdat het wat harder hout is. Met het oefenwerkstuk leer ik je de belangrijkste vormen te maken in het hout.

Later op de dag kies je zelf een balkje uit mijn voorraad “mooie stukken Hollands hout”. Wat je gaat maken is een eierdop of waxinelichthouder. Daarmee kan je alle technieken van eerder op de dag nog een keer in praktijk brengen. En er komen nog een paar extra technieken bij. Je mag het oefenstuk en je werkstuk natuurlijk mee naar huis nemen!

Tussen de werkzaamheden door laat ik je nog van alles zien: slijpen van gereedschap, hoe je hout droogt. Natuurlijk is er ook plaats voor je eigen vragen. Ik kan je ook advies geven over gereedschap zoals draaibanken, beitels, gutsen, slijpmachines….

Wat is het programma?

ontvangst: 9.30-9.45u,
houtdraaien: 9.45–12.00u,
lunch (neem zelf mee, ik zorg voor een lekkere kom soep) 12.00-13.00u,
houtdraaien: 13.00 tot 16.00u.
vragen&antwoorden: 16.00 – 16.30u
Tussendoor koffie, thee en koek!

Waar kan ik de workshop volgen?

In mijn werkplaats in Velp (bij Grave, Noord-Brabant).

Het adres is:
Generaal de Bonsweg 1, gebouw A (volg de bordjes)
5363 ST Velp (bij Grave, Noord-Brabant)
Tip: zoek op “Peter Peer” in Google Maps

Zijn er speciale maatregelen? Op deze pagina vind je de extra maatregelen die ik heb genomen.

Deze cursus is inclusief:

Hout, koffie/thee/soep/koek, gebruik gereedschappen en intensieve begeleiding!

Na betaling ontvang je een email met de bevestiging van je boeking. Ontvang je binnen 1 dag geen mail met programma, stuur me dan even een mailtje: info@peterpeer.nl

Let op: indien maar 3 van de 5 plaatsen worden vervuld, behoud ik het recht om de workshop te verplaatsen. In goed overleg natuurlijk! Tip: boek de workshop samen met een vriend/vriendin, zoon/dochter, vader/moeder, buur/verre vriend 🙂

Tot snel!