Driedaagse “geef een andere draai aan je leven” cursus op 21 – 22 en 23 december 2023

 595,00

Driedaagse Geef Een Andere Draai Aan Je Leven – Cursus op 21 – 22 –  23 december 2023

Uitverkocht

Beschrijving

De tijd rond de jaarwisseling is al van oudsher een belangrijke periode. Het is de donkerste tijd van het jaar. Het is het kortste licht op deze dagen.

Dit is een tijd voor gezellig samenzijn. Om te evalueren wat je dit jaar allemaal hebt bereikt. En om te gaan bedenken wat je allemaal gaat doen in het jaar dat komt.

En daar gaat deze wervelende driedaagse over.

Want wat wil je graag anders in het nieuwe jaar?

Wat wil je graag bereiken?

Welke droom of dromen wil je laten uitkomen?

Houtdraaien is een prachtige manier van houtbewerken. Je bent met het prachtige natuurproduct hout bezig. Het kost je bijna geen kracht om met de gutsen het hout te vormen. Omdat houtdraaien je aandacht vraagt, is het een uitstekende manier om even uit je hoofd te komen. Je zal merken dat je steeds minder bezig bent met wat er in je hoofd gebeur. Daardoor zal je weer een lijn maken tussen je hart en je handen.

Tijdens deze driedaagse leer ik je de basis van het houtdraaien en hoe je een begin kan maken met je leven een andere wending geven. Je gaat ontdekken wat een super leuke manier van houtbewerken het houtdraaien is. En hoe ontspannend het is. Ook ga je ervaren hoe veel symboliek er zit in het werken met hout en dus ook met je handen.

De eerste dag (donderdag 21 december 2023) staat in het teken van het begin. Hoe begin je aan iets nieuws? Wat heb je nodig om te kunnen beginnen aan iets nieuws? Je maakt een oefenwerkstuk om je vertrouwd te maken met een aantal mooie houtdraai-technieken. En met deze technieken maak je deze dag ook nog een belangrijk symbolisch voorwerp: een waxinelichthouder. Met het licht dat je aansteekt geef je aandacht aan het moment en kan je later ook sneller in de juiste mood komen om naar je wensen te kijken.

De tweede dag (vrijdag 22 december 2023) maak je een pen. Daarmee schrijf van je af wat je niet meer wil in je leven. En schrijf daarna op wat je juist wel wil in je leven. Deze techniek heeft mij al zo vaak op weg geholpen om nieuwe stappen in mijn leven te zetten. Want die “andere draai” moet je zelf maken.

De derde dag (zaterdag 23 december 2023) maak je een doosje. Wat je als dromen, wensen en plannen hebt opgeschreven, verdient een ereplaats in je huis. Je leert hoe je een prachtig doosje maakt om je wensen en plannen in te bewaren. Je kan ze af en toe lezen om te zien dat je al een stuk dichterbij het gewenste resultaat bent gekomen. Of dat het misschien al weer tijd is om nieuwe wensen te gaan formuleren.

Tijdens deze dagen zijn er momenten waarop we in groepsverband met elkaar praten over de onderwerpen die we tegenkomen. Het is niet verplicht om je gevoelens te delen, maar het mag wel. Luister je liever dan is dat ook helemaal goed. Het gaat erom dat je je veilig mag voelen.

Ook na deze drie dagen is er nog een contactmoment. Na twee maanden plannen we een zoom-sessie in waarin we gaan kijken hoe het staat met jouw plannen en dromen. Heb je ze al gerealiseerd? Of ben je al goed op weg? De exacte datum voor deze bijeenkomst plannen we gezamenlijk met de andere deelnemers.

Voor wie is deze driedaagse?

Deze driedaagse Geef een andere draai aan je leven-cursus is speciaal voor jou:

  • Het leven lijkt jou te leven, je mist controle over wat er gebeurt.
  • Je loopt achter de feiten aan, en je hebt alleen maar korte termijn doelen.
  • Je ervaart op dit moment in je leven veel contrast.
  • Of je bent overspannen geraakt en je zoek een manier om te gaan ontdekken welke kant je op wil met je leven.

Door deze cursus te volgen zal je merken dat je weer een goede stap in de juiste richting kan zetten. En dat terwijl je ook nog eens gewoon leuk bezig bent met houtdraaien!

Wie geeft deze cursus?

De cursus wordt verzorgd door Peter Peer. Hij is door veel processen in zijn leven gegaan en is het levende voorbeeld dat het mogelijk is om “een andere draai aan je leven” te geven. Hij heeft een leven van sleur, verstoppen en overspannenheid achter zich gelaten en doet nu waar hij blij van wordt: houtdraaien en anderen inspireren hetzelfde te doen.

Waar wordt deze driedaagse gegeven:

In de Workshopruimte van Baptist in Arnhem:
Adres: Ringoven 14, 6826 TR Arnhem

Wat zijn de tijden?

Alle dagen hebben dezelfde tijden:
9.30 u: ontvangst met koffie/thee
10.00 u: houtdraaien
12.00 u: lunch (neem zelf mee, ik zorg voor een kom (vega)soep.
13.00 u: houtdraaien
16.00 u: opruimen/vragen
16.30 u: einde van de dag

Hoe meld ik me aan?

Je kan je aanmelden via de webshop, door op bestellen te klikken. Na betaling is je aanmelding definitief. Het maximaal aantal deelnemers is 6.

Je ontvangt na aanmelding nog een mail met verdere informatie over de cursusdagen.

Mocht je voorafgaand aan de workshop al wat met me willen delen, schroom dan niet om me een berichtje te sturen.