Houtdraaicursus – Cadeaubon Basisworkshop schaaldraaien

 175,00

Cadeaubon voor een dagworkshop schaaldraaien

Beschikbaar via nabestelling

Beschrijving

Wil je een unieke ervaring cadeau doen? Een écht origineel cadeau? Iemand een leuke dag bezorgen (en misschien wel een nieuwe hobby!)?  Of heeft de ontvanger al een draaibank en lijkt het je verstandig  dat hij of zij een goede instructie krijgt? Waarmee hij of zij sneller mooiere dingen kan maken met de draaibank?

Geef een dagworkshop schaaldraaien cadeau!

Tijdens deze dagworkshop schaaldraaien ga ik je leren hoe je een (kleine) houten schaal maakt. Ik noem zo’n schaal een eetkom. We beginnen de dag met een korte introductie in het houtdraaien, om te wennen aan de draaibank en om een aantal belangrijke principes van het houtdraaien te leren. Daarna begin je aan het maken van een eetkom oftewel kleine schaal uit droog hout. Ik leer je ook van alles over hoe je het hout kan laten drogen als het nog nat is, over verschillende opspantechnieken en hoe je de schaal kan afwerken.

Ik geef je intensieve begeleiding. Er zijn in totaal 3 of 4 cursisten! Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, en met veel plezier de eerste sneden gaat maken in het hout. Ik geef je tips waardoor je zelf ervaart hoe ontzettend leuk houtdraaien is!

Nog een leuk idee: kom met een groepje! Kom zelf ook mee op die dag, of stuur iemand anders. Vul dan bij aantal in de winkelmand 2, 3 of 4 in. Gezellig! Bij vier personen wordt het een privé-workshop: er komt dan niet een onbekende deelnemer bij.

Wat ga ik maken?

Ik leer je eerst belangrijke principes van het houtdraaien tijdens een spindeldraai-projectje. Je maakt dus eerst een oefenwerkstuk. Later op de dag maak je uit een ander (groter natuurlijk) stuk hout een kleine kom. Ik gebruik een kom van die maat als eetkom voor soep, bijvoorbeeld. Je mag het oefenstuk en je werkstuk natuurlijk mee naar huis nemen!

Wat is het programma?

Ontmoeten 9.30 – 10.00, houtdraaien 10.00 – 12.00, lunch (neem zelf mee, ik zorg voor een kom (vega)soep) 12.00-13.00, houtdraaien 13.00 tot 16.30. Tussendoor koffie, thee en koek!

Waar kan ik de workshop volgen?

Het adres is:
Generaal de Bonsweg 1, gebouw A
5363 ST Velp (bij Grave, Noord-Brabant)
Tip: zoek op “Peter Peer” in Google Maps

 

Na betaling ontvang je een email met de bevestiging van de bestelling. Ik verifieer dan nog de naam die op de cadeaubon komt, en het adres waar de bon naartoe mag!

De gelukkige ontvanger maakt vervolgens via het mailadres dat op de cadeaubon staat een afspraak met mij wanneer de dagworkshop plaatsvindt.