Houtdraaicursus – Dagworkshop op zaterdag 11 januari 2020

 150,00

Dagworkshop houtdraaien op zaterdag 11 januari 2020

Uitverkocht

Beschrijving

Wil je leren houtdraaien? Wil je een dag met hout werken? Een leuke dag uit? Iets moois maken van een prachtige grondstof: hout?

Of heb je al een draaibank en lijkt het je verstandig om een goede instructie te krijgen?

Kom dan deze dag bij mij houtdraaien!

Tijdens de dagworkshop ga ik je de beginselen van het houtdraaien leren. Ik laat je zelf ervaren hoe je van een vierkante balk een ronde cilinder maakt, daar vormen in aanbrengt en je maakt aan het einde van de dag helemaal zelf een werkstuk.

Ik geef je intensieve begeleiding. Er zijn naast jou maar drie of vier andere cursisten. Ik zorg ervoor dat je je op je gemak voelt, en met veel plezier de eerste sneden gaat maken in het hout. Ik geef je tips waardoor je zelf ervaart hoe ontzettend leuk houtdraaien is. Wil je liever een 1-op-1 cursus, stuur me dan een mailtje.

Wat ga ik maken?

In het begin van de dag maak je een oefenwerkstuk. Hiervoor heb ik beukenhout voor je. Dat werkt erg fijn, omdat het wat harder hout is. Met het oefenwerkstuk leer ik je de belangrijkste vormen te maken in het hout.

Later op de dag kies je zelf een balkje uit mijn voorraad “mooie stukken hout”. Wat je gaat maken is een waxinelichthouder. Daarmee kan je alle technieken van eerder op de dag nog een keer in praktijk brengen. En er komen nog een paar extra technieken bij. Je mag het oefenstuk en je werkstuk natuurlijk mee naar huis nemen!

Tussen de werkzaamheden door laat ik je nog van alles zien: slijpen van gereedschap, hoe je hout droogt. Natuurlijk is er ook plaats voor je eigen vragen. Ik kan je ook advies geven over gereedschap zoals draaibanken, beitels, gutsen, slijpmachines….

Wat is het programma?

ontvangst: 9.30-9.45u,
houtdraaien: 9.45–12.00u,
lunch (soep & brood) 12.00-13.00u,
houtdraaien: 13.00 tot 16.00u.
vragen&antwoorden: 16.00 – 16.30u
Tussendoor koffie, thee en koek!

Waar kan ik de workshop volgen?

In mijn werkplaats in Uden, Noord-Brabant.

Het adres is:
Generaal de Bonsweg 1, gebouw B
5363 ST Velp (bij Grave, Noord-Brabant)
Tip: zoek op “Peter Peer” in Google Maps

Deze cursus is inclusief:

Hout, drinken&eten, gebruik gereedschappen en intensieve begeleiding!

Na betaling ontvang je een email met de bevestiging van je boeking.

Let op: indien maar 3 van de 5 plaatsen worden vervuld, behoud ik het recht om de workshop te verplaatsen. In goed overleg natuurlijk! Tip: boek de workshop samen met een vriend/vriendin, zoon/dochter, vader/moeder, buur/verre vriend 🙂

Tot snel!