Long Grind XL Slijpmal

 14,95

Slijpmal Long Grind XL om te gebruiken in combinatie met de Robert Sorby ProEdge.

7 op voorraad

Beschrijving

Met dit in kunststof uitgevoerde hulpstuk kan je andere hoeken slijpen dan 45 graden. Speciaal voor gebruik met de Robert Sorby ProEdge.

Het eerste gat (vanaf de machine gezien) geeft een hoek van 45 graden. Deze stand is niet te gebruiken, maar zit er voor de duidelijkheid.

Het tweede gat geeft een hoek van 50 graden. Let op: bij korte handvatten of gereedschappen is het soms niet mogelijk om de 50 graden stand te gebruiken. Met een nieuwe schaaldraaiguts van Sorby (842LH) is het wel mogelijk om deze stand te gebruiken.

Het derde gat geeft een hoek van 55 graden. Deze gebruik ik voor schaaldraaigutsen. Zie de foto’s in de productgalerij.

Het vierde gat geeft een hoek van 60 graden. Deze hoek gebruik ik voor schaaldraaigutsen die de bodem van diepe kommen kunnen snijden.

Let op: soms moet een of meerdere van de gaten nog iets opgeschuurd worden voor een perfecte spelingsvrije pasvorm. Gebruik hiervoor een rond vijltje of een schuurpapiertje rond een stokje.

Deze Slijpmal is uitgevoerd in stevig kunststof. Je kan de mal gebruiken in combinatie met de Instelmal om je gereedschap reproduceerbaar in te stellen en te slijpen.

Dit artikel kan helaas niet per enveloppe verzonden worden omdat het te dik is daarvoor. Selecteer de optie “pakket” als dat niet automatisch gebeurt.

Extra informatie

Afmetingen 3,5 cm