Organische schaal uit berkenhout

 90,00

Unieke, handgemaakte schaal uit berkenhout! Elegante organische vorm die erg fijn in de hand ligt. Prachtig als saladeschaal, of om te bewonderen op een speciale plek!

Op voorraad

Beschrijving

Wat een openbaring was het om deze schaal te maken! Ik experimenteer regelmatig met nieuwe vormen, en deze vind ik zo gaaf!

De schaal past heerlijk in je handen, door de bolle vorm voelt dat heerlijk aan. De schaal heeft een opstaande sierrand aan de zijkant, die heel soepel met de vorm van de rand van de schaal meegolft.

De rand vouwt iets naar binnen aan de binnenzijde van de schaal, waardoor je deze makkelijk op kan pakken met een vinger of duim in de schaal. Ook is hierdoor de wanddikte van de schaal minder, zodat de schaal niet bonkig en zwaar is, maar precies licht genoeg!

De schaal heb ik gedraaid uit nat oftewel vers berkenhout. De schaal is tijdens het drogen gaan vervormen, is ovaal geworden (breedste punt 22 cm, smalste punt 20 cm) en heeft ook een beetje een bootvorm gekregen. De hoogte is 10 cm.

De schaal is na het drogen verder afgewerkt, met een gladde onderkant waardoor de schaal stevig op de tafel, kast of sokkel staat. De schaal is behandeld met walnootolie, wat een mooie, subtiele glans geeft, en de schaal beschermt als je hem wilt gebruiken bijvoorbeeld als saladeschaal.

Extra informatie

Afmetingen 22 × 20 × 10 cm