Gevorderden houtdraaiworkshop: Tollendraaidag op vrijdag 24 april 2020

 165,00

Tollendraai-workshop op vrijdag 24 april 2020.

Alleen te boeken als je al minimaal de Basisworkshop houtdraaien: Spindeldraaien bij me hebt gevold.

2 op voorraad

Beschrijving

Deze cursusdag heb ik ontwikkeld voor ervaren cursisten. Zij hebben de basisworkshop houtdraaien: spindeldraaien en/of de basisworkshop houtdraaien: schaaldraaien bij me gevolgd. Heb je die nog niet gevolgd, doe dat dan nog snel!

Tijdens deze dag gaan we tollen maken! Zoals ik je zeer waarschijnlijk tijdens de cursusdag heb verteld, heb ik tussen 16 juni 2017 en 16 juni 2018 elke dag 1 tol gemaakt. Omdat ik gek ben op houtdraaien, en gek ben op tolletjes. En misschien gewoon gek ben. 🙂

Een tol maken is een perfecte oefening voor het werken met de vormguts.

Want in de meest standaard vorm is een tol een combinatie van een bolletje (de onderkant) en een holletje (de bovenkant, incl de steel).

Tijdens deze dag ga je aan de slag met het maken van tollen. We maken er een leuk tollen-feestje van. Ik zorg voor meerdere soorten hout om mee te spelen / werken, en ik loods je door het maken van een aantal tollen heen. Het is een uitgelezen kans om te experimenteren met verschillende vormen. En omdat ik er al een paar heb gemaakt, kan ik je ook tips geven hoe je de langstdraaiende tol maakt. En je kan dus verschillende houtsoorten uitproberen.

Deze dag is inclusief: hout, gebruik gereedschappen, lunch, koffie/thee/koek. We werken in een kleine groep van minimaal 3, maximaal 5 deelnemers.

De tijden zijn:
ontvangst: 9.30-9.45u,
houtdraaien: 9.45–12.00u,
lunch (soep & brood) 12.00-13.00u,
houtdraaien: 13.00 tot 16.00u.
vragen&antwoorden: 16.00 – 16.30u
Tussendoor koffie, thee en koek!

Lokatie:
Peter Peer
Generaal de Bonsweg 1, gebouw B
5363 ST Velp (bij Grave, Noord-Brabant)

tel. 06-40465509
tip: zoek ‘Peter Peer’ in Google Maps

Dus:
Deze workshop is een leuke manier om je spindeldraai-skills extra te oefenen. En aan het eind van de dag heb je een aantal goed werkende, lang draaiende tollen om mee naar huis te nemen (en natuurlijk de extra vaardigheid). Deze tollen doen het altijd goed als cadeautjes.

Let op: deze cursusdag gaat pas door als er minimaal 3 deelnemers zijn. Ik laat het uiterlijk 1 week van tevoren weten als er een nieuwe datum gepland moet worden.

Na betaling ontvang je nog een email van me met verdere details van de cursusdag.