Workshops

Wil je leren houtdraaien?


– Met je handen werken, iets moois creĆ«ren;
– Een stuk hout zien veranderen van grof naar fijn;
– De drukte van de dag even vergeten tijdens het bewerken van het hout.

Stop met zoeken! Want ik geef 1-op-1 dagworkshops!

Peter (links) met cursist

Wat leer je mij?

Deze dag leer ik je basistechnieken van het houtdraaien. Eerst gaan we aan de slag met een langwerpige staaf hout. Deze draaien we van vierkant naar rond, en dan gaan we op dat werkstuk verdere technieken oefenen. Daarna gebruik je de geleerde technieken om een waxinelichthouder te maken. Gaandeweg geef ik ook belangrijke informatie over veilig werken, zoals een ergonomische houding, plaatsing van de gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Verschillende technieken en gereedschappen ga je deze dag gebruiken:
– het werkstuk voorbereiden met de afruwruts
– glad maken met de schuine beitel

– vorm geven met de vormguts
– boren op de draaibank
– schuren van het werkstuk
– het aanbrengen van versieringen, zoals groeven en brandstrepen
– het slijpen van gereedschap

Tijdens deze cursus ga ik je dus verschillende technieken leren, zodat je aan het eind van de dag met een zelfgemaakt werkstuk weer naar huis gaat. Het kan het begin zijn van een prachtige hobby!

 

Als je al ervaring hebt met houtdraaien of een specifieke techniek wilt leren, laat het me dan weten, dan pas ik het programma voor je aan!

En wat kost zo’n superleuke dag? En waar is het?

150 euro (incl. btw), incl. lunch (heerlijke soep&brood) en koffie/thee en versnaperingen, materialen (hout) en gebruik gereedschap.

Waar: Grave (adres volgt na inschrijving)
Tijd: 9.30 – 12.00, lunch 12.00-13.00, 13.00 tot 16.30. Tussendoor koffie, thee en koek!

Oooh, ik kan niet wachten!

Wil je je inschrijven voor een workshop, dan kan dat hier:

Boek een Workshop

Je kan ook een workshop cadeau doen! Mail me voor meer informatie! info@peterpeer.nl

Recensies:

Wendy: “Ik vond het ontzettend leuk om van Peter het houtdraaien te leren. Al snel kon ik onder zijn professionele begeleiding mooie dingen maken. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en zijn mooie creaties zien, is iedere keer weer heel inspirerend. Absoluut een aanrader!”

Joris: “Het was een heerlijke dag en machtig om met de draaibank te mogen spelen.
En Peter die is de rust zelve en het blijft gewoon een hele fijne kerel. Bedankt!”

Anouk: Ergens twijfelde ik. Een workshop een op een met iemand die ik totaal niet ken. Maar oh wat is mijn twijfel onterecht geweest! Vanaf het moment dat Peter de deur opende tot het moment dat ik naar huis ging, heb ik een geweldige dag gehad. Ik heb nu pas een goed beeld wat er allemaal bij het draaien komt kijken, wat een vakmanschap en wat heerlijk om daar een dagje mee bezig te zijn. Dit is echt een aanrader voor iedereen met een passie voor hout, maar zeker ook als je eens iets anders wilt doen dan een standaard workshop, want het is tegelijkertijd echt een heerlijk dagje uit!

Myriam: Vandaag een heerlijke workshop gevolgd over houtdraaien. Erg goed gegeven, veel informatie gekregen en wat een fijne setting!

 

 

Cursus Houtdraaien

 

 

Peter Peer is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66250617. Adres: Burgemeester Raijmakerslaan 52, 5361 KG Grave (alleen op afspraak), tel. 06-40465509 (ook whats-app&messenger). info@peterpeer.nl BTW-nummer: NL170496934B01