Workshops

Wil je leren houtdraaien?

– Met je handen werken, iets moois creëren;
– Een stuk hout zien veranderen van grof naar fijn;
– De drukte van de dag even vergeten tijdens het bewerken van het hout.

Stop met zoeken! Want ik geef houtdraai cursussen!

Een cursist oefent een van de basisvormen met de vormguts

Wat leer je mij?

Tijdens de houtdraaicursus leer ik je basistechnieken van het houtdraaien. Eerst gaan we aan de slag met een langwerpige staaf hout. Deze draaien we van vierkant naar rond, en dan gaan we op dat werkstuk verdere technieken oefenen.

Daarna gebruik je de geleerde technieken om een waxinelichthouder te maken. Dat klinkt als een simpel projectje, maar het zijn meer stappen dan je misschien denkt. Het leuke aan dit project is dat je heel veel technieken van eerder op de dag nog een keer herhaalt. En er komen nog een paar extra dingen bij. En als klap op de vuurpijl: je mag kiezen uit een collectie “mooie stukjes” hout. Die bewaar ik speciaal voor jou, zodat je ook kan ervaren hoe een andere houtsoort te bewerken is.

Gaandeweg geef ik ook informatie over veilig werken, zoals een ergonomische houding, plaatsing van de gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Maar het allerbelangrijkste is dat je een dag plezier gaat hebben!

Dagworkshop houtdraaien bij Peter Peer
Mijn werkplaats heeft alles wat je nodig hebt.

Welke technieken leer je me?

Verschillende technieken en gereedschappen ga je deze dag gebruiken:
– het werkstuk voorbereiden met de afruwruts
– glad maken met de schuine beitel
– insteken met de afsteekbeitel

– vorm geven met de vormguts
– boren op de draaibank
– schuren van het werkstuk
– het aanbrengen van versieringen, zoals groeven en brandstrepen – – het slijpen van gereedschap

En je kan me natuurlijk het hemd van het lijf vragen. Figuurlijk dan. 🙂

Dus…

Tijdens deze cursus houtdraaien ga ik je uitgebreid kennis laten maken met houtdraaien.

Op een leuke, luchtige, fijne manier.

In heel kleine groepen, van 1-op-1 tot 2 a 3 personen! Dus mega veel aandacht voor jouw houtdraai-lol!

Ontspannen, lol, plezier, houtkrullen.

Duidelijke, geduldige uitleg. Ik wil dat je thuis zo aan de slag kan in je eigen werkplaats.

Dat omschrijft het prima denk ik. Het kan het begin zijn van een prachtige hobby!

Als je al ervaring hebt met houtdraaien of een specifieke techniek wilt leren, laat het me dan weten, dan kunnen we in overleg een custom-workshop inplannen. Mail dan naar info@peterpeer.nl

De workshops geef ik in mijn werkplaats in Uden.

Het adres is:
’t Handelshuys
Udenseweg 2
5405 PA Uden (Noord-Brabant).

Kijk snel welke dagen er nog beschikbaar zijn:

Bekijk de beschikbare workshops

Of mail naar info@peterpeer.nl

Filmpje!

In deze video laat ik je (mijn vorige) werkplaats zien en leg ik je uit wat je gaat doen:    

Recensies:

Wendy: “Ik vond het ontzettend leuk om van Peter het houtdraaien te leren. Al snel kon ik onder zijn professionele begeleiding mooie dingen maken. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en zijn mooie creaties zien, is iedere keer weer heel inspirerend. Absoluut een aanrader!”

Joris: “Het was een heerlijke dag en machtig om met de draaibank te mogen spelen. En Peter die is de rust zelve en het blijft gewoon een hele fijne kerel. Bedankt!”

Anouk: Vanaf het moment dat Peter de deur opende tot het moment dat ik naar huis ging, heb ik een geweldige dag gehad. Ik heb nu pas een goed beeld wat er allemaal bij het draaien komt kijken, wat een vakmanschap en wat heerlijk om daar een dagje mee bezig te zijn. Dit is echt een aanrader voor iedereen met een passie voor hout, maar zeker ook als je eens iets anders wilt doen dan een standaard workshop, want het is tegelijkertijd echt een heerlijk dagje uit! Myriam: Vandaag een heerlijke workshop gevolgd over houtdraaien. Erg goed gegeven, veel informatie gekregen en wat een fijne setting!

Remko: Afgelopen zaterdag een fantastische dag gehad dankzij Peter en zijn workshop. Peter legt geduldig, duidelijk en enthousiast uit over het hoe & wat van houtdraaien, waarbij zaken als werking van de bank, gebruik van gutsen/beitels, slijpen, boren en branden allemaal aan bod komen. Absolute aanrader; enorm bedankt!

Guido: Afgelopen zondag heb ik een fantastische dag gehad; een lang gekoesterde wens ging in vervulling: ik ging hout draaien. Het was enorm genieten. In een ontspannen setting kreeg in de basistechnieken aangereikt, en de mogelijkheid om die zelf eens te proberen. Peter legt rustig uit, geeft tips, en kan vlug zien wat er nodig is om een concept duidelijk te maken. A fire is lit!

Cursus Houtdraaien

Wil je ook leren houtdraaien? Kijk snel welke dagen er nog beschikbaar zijn:

Bekijk de beschikbare workshops

Of mail naar info@peterpeer.nl

Peter Peer is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66250617. Adres: Burgemeester Raijmakerslaan 52, 5361 KG Grave (alleen op afspraak), tel. 06-40465509 (ook whats-app&messenger). info@peterpeer.nl BTW-nummer: NL170496934B01