Workshops

Wil je leren houtdraaien?

– Met je handen werken, iets moois creĆ«ren; – Een stuk hout zien veranderen van grof naar fijn; – De drukte van de dag even vergeten tijdens het bewerken van het hout.

Stop met zoeken! Want ik geef houtdraai cursussen!

Een cursist maakt een van de basisvormen met de vormguts

Wat leer je mij?

Tijdens de houtdraaicursus leer ik je basistechnieken van het houtdraaien. Eerst gaan we aan de slag met een langwerpige staaf hout. Deze draaien we van vierkant naar rond, en dan gaan we op dat werkstuk verdere technieken oefenen. Daarna gebruik je de geleerde technieken om een waxinelichthouder te maken. Gaandeweg geef ik ook belangrijke informatie over veilig werken, zoals een ergonomische houding, plaatsing van de gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Dagworkshop houtdraaien bij Peter Peer
Mijn werkplaats heeft alles wat je nodig hebt.

Verschillende technieken en gereedschappen ga je deze dag gebruiken: – het werkstuk voorbereiden met de afruwruts – glad maken met de schuine beitel

– vorm geven met de vormguts – boren op de draaibank – schuren van het werkstuk – het aanbrengen van versieringen, zoals groeven en brandstrepen – het slijpen van gereedschap

Tijdens deze cursus houtdraaien ga ik je dus verschillende technieken leren, zodat je aan het eind van de dag met een zelfgemaakt werkstuk weer naar huis gaat. Het kan het begin zijn van een prachtige hobby!

Als je al ervaring hebt met houtdraaien of een specifieke techniek wilt leren, laat het me dan weten, dan pas ik het programma voor je aan!

De workshops geef ik in mijn mooie werkplaats in Uden.

Het adres is:
’t Handelshuys
Udenseweg 2
5405 PA Uden (Noord-Brabant).

Kijk snel welke dagen er nog beschikbaar zijn:

Bekijk de beschikbare workshops

Of mail naar info@peterpeer.nl

In deze video laat ik je (mijn vorige) werkplaats zien en leg ik je uit wat je gaat doen:    

Recensies:

Wendy: “Ik vond het ontzettend leuk om van Peter het houtdraaien te leren. Al snel kon ik onder zijn professionele begeleiding mooie dingen maken. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en zijn mooie creaties zien, is iedere keer weer heel inspirerend. Absoluut een aanrader!”

Joris: “Het was een heerlijke dag en machtig om met de draaibank te mogen spelen. En Peter die is de rust zelve en het blijft gewoon een hele fijne kerel. Bedankt!”

Anouk: Vanaf het moment dat Peter de deur opende tot het moment dat ik naar huis ging, heb ik een geweldige dag gehad. Ik heb nu pas een goed beeld wat er allemaal bij het draaien komt kijken, wat een vakmanschap en wat heerlijk om daar een dagje mee bezig te zijn. Dit is echt een aanrader voor iedereen met een passie voor hout, maar zeker ook als je eens iets anders wilt doen dan een standaard workshop, want het is tegelijkertijd echt een heerlijk dagje uit! Myriam: Vandaag een heerlijke workshop gevolgd over houtdraaien. Erg goed gegeven, veel informatie gekregen en wat een fijne setting!

Remko: Afgelopen zaterdag een fantastische dag gehad dankzij Peter en zijn workshop. Peter legt geduldig, duidelijk en enthousiast uit over het hoe & wat van houtdraaien, waarbij zaken als werking van de bank, gebruik van gutsen/beitels, slijpen, boren en branden allemaal aan bod komen. Absolute aanrader; enorm bedankt!

Guido: Afgelopen zondag heb ik een fantastische dag gehad; een lang gekoesterde wens ging in vervulling: ik ging hout draaien. Het was enorm genieten. In een ontspannen setting kreeg in de basistechnieken aangereikt, en de mogelijkheid om die zelf eens te proberen. Peter legt rustig uit, geeft tips, en kan vlug zien wat er nodig is om een concept duidelijk te maken. A fire is lit!

Cursus Houtdraaien

Wil je ook leren houtdraaien? Kijk snel welke dagen er nog beschikbaar zijn:

Bekijk de beschikbare workshops

Of mail naar info@peterpeer.nl

Peter Peer is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66250617. Adres: Burgemeester Raijmakerslaan 52, 5361 KG Grave (alleen op afspraak), tel. 06-40465509 (ook whats-app&messenger). info@peterpeer.nl BTW-nummer: NL170496934B01