Verbinden in Kracht – voor Mannen

We leven in een maatschappij waarbij wij als mannen niet meer echt geleerd worden hoe het is om een man te zijn. De kans is groot dat je beeld van mannelijkheid is gebaseerd op wat er in films te zien is. Stoer, vernietigend, sterk, recht-door-zee, hard (Ik denk dan aan de Schwarzeneggers en Van Dammes). Of dom, zoals het ook vaak voorkomt (Al Bundy). Een zachte kant wordt soms als vrouwelijk gezien, te gevoelig. Fuck dat. 🙂

Het leren een man te zijn is lastig als je vader steeds aan het werk is. En als je op school enkel met leeftijdsgenoten omgaat (en er meestal een juf voor de klas stond). En op de een of andere manier is het op kantoor aan de koffietafel ook niet echt gebruikelijk om diepgaande gesprekken te hebben.

Vroeger – en nu nog steeds in oude indianenstammen bijvoorbeeld – is het normaal dat jonge mannen door initiatieriten heen gaan om los te komen van de moeder en op eigen benen te gaan staan. We leven nu niet meer in zulke kleine en bekrachtigende gemeenschappen.

​De afgelopen jaren heb ik heel wat shit achter me gelaten. Ik ben overspannen geweest, en heb een paar verslavingen mijn leven uit gewerkt. Een carrièreswitch gemaakt en vooral persoonlijk heel erg gegroeid. Mijn ervaringen wil ik met je delen en je inspireren om op een gezonde mannelijke manier “een andere draai” aan je leven te geven. 


Daarvoor ga ik wekelijkse zoom meetings houden. Dinsdagavond, 20 uur. We bespreken onze struggels, de uitdagingen en feestjes. 

We zoeken diepgang.​​

We verbinden door te luisteren naar elkaar. 

Op een veilige plek kan je helemaal eerlijk zijn. 

Spannend? Ja. Maar het is zó belangrijk. Je staat er niet alleen voor. We gaan voor een veilige setting. We spreken af dat alles wat we bespreken binnen de groep blijft. We respecteren elkaars mening, ook al hoef je het niet met iedereen eens te zijn.

Ben je een man tussen de 30 en de 45 jaar, en loop je vast op je werk? Heb je (buitensporig) veel stress of twijfel je aan jezelf? Heb je last van verslavingen? Word je snel boos? Ben je niet de man of vader die je wil zijn? Of heb je het gevoel de grip te verliezen? Ben je helemaal klaar met deze absurde coronatijd en mis je echt contact?

Doe mee met deze zoom-meetings en meld je aan via deze link. De kosten zijn slechts 10 euro voor 4 keer. Het maximaal aantal deelnemers is 6, dus wees er snel bij. Kan je absoluut niet op dinsdagavond? Laat het me weten (info@peterpeer.nl). Bij genoeg interesse kan ik nog een andere avond bijplannen.

Ik heb gemerkt dat het praten en luisteren naar elkaars verhaal heel veel goede dingen met je doet. Ik heb verschillende dingen geprobeerd toen ik zelf in de nesten zat. Psychologen, psychotherapeuten, groepssessies, praatgroepen, hypnotherapie, NLP. Elke methode heeft zijn goede en minder goede kanten.

Voor mij waren de gesprekken met lotgenoten van de grootste waarde. Je herkent dingen, dat is fijn, want dan weet je dat je niet de enige bent. En herken je iets niet, dan is dat ook fijn, je leert er in ieder geval weer iets van. Het gaat vooral om de verbinding. Verbinding met elkaar zodat jij weer kan verbinden met jezelf. En dat gun ik jou!

Wil je meedoen, meld je dan snel aan.

Peter Peer is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 66250617. Postadres: Burgemeester Raijmakerslaan 52, 5361 KG Grave (alleen op afspraak), tel. 06-40465509 (ook whats-app&messenger). info@peterpeer.nl BTW-nummer: NL001935474B67