Video’s

Een belangrijk deel van mijn houtdraai-missie is het verspreiden van kennis over deze prachtige manier van houtbewerken. Ik deel video’s op mijn eigen Youtube kanaal.

Vind je deze video’s leuk, en wil je meer video’s van mij bekijken op Youtube? Klik dan op de bovenstaande knop!

Druk hier op “Abonneren” of “Subscribe”. Klik daarna op het belletje, dan krijg je alle nieuwe video’s als eerste in je email-inbox.


Zo’n beroemde klant heb ik niet vaak…


Hoe houd je je gereedschap super glimmend?


Een supersnelle video van het maken van een houten schaal. Dit is een vrij eenvoudige kom, en daarom gaat het dan ook wat sneller.


In deze video laat ik je zien hoe ik een tol uit beukenhout maak. Ik heb hem in een keer gefilmd. Daardoor zit er een klein  stukje in waar ik even niks lijk te doen, vlak voor het brandrandje. Het probleem was dat het stukje ijzerdraad dat ik nodig had een knoop had. Oeps. Maar dat soort dingen gebeuren nou eenmaal. Het is een prima tolletje geworden!


Ik heb een aantal van deze fijne klauwplaten van Record Power, de SC3. Een fijne, compacte klauwplaat waarmee je heel veel dingen kan maken.


Ik heb een heel grappige assistent voor de werkplaats!

Het begon als een zuigmond voor mijn werkplaatsstofzuiger, en ik dacht: daar moeten oogjes op! Een paar verende voelsprieten maken hem compleet. Mijn kinderen vinden hem fan-tas-tisch!


Ik kan heel snel een DML320 draaibank in elkaar zetten, zo veel heb ik al geoefend hiermee! 🙂


Ik hou wel van een geintje… Hier draai ik Last Christmas van Wham!


Ik heb een maand lang proef mogen draaien op een Coronet Herald van Record Power. Een heel leuke machine met veel mogelijkheden. Echt zo’n apparaat waar je heel lang plezier van kan hebben! Ik heb hem helaas weer moeten inleveren, maar ik heb toch even de moeite genomen de machine even met je door te nemen.


En tijdens dat draaien heb ik vooral heel veel lol!


Ik ben begonnen met het maken van eetkommen


Deze zomer is wel erg warm. Ik heb een goede tip voor dit soort dagen…


Een heel jaar lang maakte ik elke dag 1 tol. Van 16 juni 2017 tot 16 juni 2018. Hier zie je alle 365 tollen bij elkaar.

 


Een tol maken is een mooi proces. Je kan veel keuzes maken tijdens het maken van zo’n schijnbaar eenvoudig ding. Deze video is een full-length presentatie, dus zonder geknip. Ga er lekker voor zitten en enjoy!
 


Ik kreeg van een cursist van mijn houtdraaiworkshop een mooi cadeau: een bundel potloden die met epoxylijm waren verlijmd tot een flink stuk. Deze video laat zien hoe ik daaruit een tol heb gemaakt.
 


Een tol maken is leuk! Elke dag een tol maken is een uitdaging… Ik ging deze uitdaging aan en maakte elke dag een tol, een heel jaar lang. Deze tol is één van de 365 tollen die ik gemaakt heb tussen 16 juni 2017 en 16 juni 2018. Van heel mooi eikenhout.
 


Vind je deze video’s leuk, en wil je meer video’s van mij bekijken? Klik dan op de onderstaande knop!

Druk hier op “Abboneren” of “Subscribe”. Klik ook een keer op het belletje, dan krijg je alle nieuwe video’s als eerste in je email-inbox.