Over mij

Vanaf het eerste moment dat ik een guts tegen het hout zette wist ik: DIT IS GEWELDIG! Ik kocht mijn eerste draaibank toen ik overspannen thuis zat. Ik sneed in die tijd ook lepels van hout. Een prachtbezigheid, maar toch gaf dat rustige proces nét te veel ruimte om mijn hoofd te veel laten denken. Ik kocht een oud draaibankje via marktplaats en ik kon aan de gang.

Al snel maakte ik de meest uiteenlopende dingen. Tolletjes, potjes, kommen en schalen. Het huis raakte steeds meer gevuld met al die zelfgemaakte stukjes trots.

Cursus geven

Een vriendin vroeg me of ik haar wilde leren houtdraaien. Ik ben nog steeds dankbaar voor die vraag. Want ik vond het zo leuk om haar dat te leren dat ik heb besloten meer cursussen te gaan geven. Eerst in mijn eigen schuurtje, daarna op verschillende lokaties.

Inmiddels zijn er meer dan 1000 cursisten geweest voor een workshop houtdraaien. Of het nou spindeldraaien is, schaaldraaien, tollen, doosjes, pennen of kandelaars draaien, steeds weer gingen de cursisten met meer ervaring en een leuke dag in het hoofd naar huis.

Inmiddels ben ik overgestapt naar het cursus geven via de online weg. Een prachtige leervorm omdat de cursisten op hun eigen tempo kunnen leren houtdraaien. Al mijn ervaring en liefde voor het vak stop ik in de online houtdraaicursussen. En dat het ook luchtig mag zijn, dat had je al gemerkt.

Als je me echt zou kennen, dan zou je weten dat:

  • Ik nooit journaal kijk (ik ga liever draaien)
  • Ik hou van beweging, maar niet van sport
  • Ik mijn kinderen zelf onderwijs (samen met mijn vrouw)
  • Ik hou van koken. Mijn nasi is hier thuis berucht…
  • Ik als kind helemaal weg was van lego, en dat nu nog steeds graag met de kinderen meedoe
  • Ik ook wel eens race met de computer, maar dat ik in het echt rij als een ouwe sok (zegt mijn vrouw)
  • Ik niet meer normaal naar bomen kan kijken, maar meteen zie wat ik er allemaal van kan maken
  • Ik vind dat die bomen allemaal mogen blijven staan hoor!
Peter Peer (links) naast boom (rechts)

Op reis

Vanaf begin 2023 ben ik met mijn gezin op reis. Met een grote bus en een caravan reizen we door Europa. Op zoek naar mooie plekjes om te draaien.

Peter Peer in Portugal, In zijn handen stukken kurkeik.

Wil je meer weten over wat ik doe, volg me dan op Youtube, Facebook en/of Instagram. Daar plaats ik regelmatig foto’s en video’s.